Pasta marchewkowa: przepis na wspaniały dodatek do kanapek

Zdjęcie: ze źródeł publicznych

Pasta marchewkowa to prosty sposób, aby codzienna przekąska była kolorowa, smaczna i zdrowa

Jest to idealna pasta dla tych, którzy chcą odświeżyć swoje przekąski i sprawić, by były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Blogerka kulinarna Yuliia Senych opracowała prosty przepis na pastę marchewkową, która będzie idealnym dodatkiem do porannych tostów, kanapek, a nawet jako przekąska na kolację.

Przepis

Składniki:

  • świeża marchew 250 g
  • jajka na twardo 2 szt.
  • ser twardy lub topiony 70 g
  • czosnek 2-3 ząbki
  • śmietana 3 łyżki.
  • sól
  • pieprz

Gotowanie

  1. Zetrzeć świeże marchewki na drobnej tarce.
  2. Dodać do niej starte ugotowane jajka, ser i czosnek.
  3. Dodać śmietanę, serek śmietankowy lub majonez.
  4. Sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Pastę można podawać natychmiast na chlebie, krakersach lub chlebku pita. Świetnie nadaje się również jako przekąska w pracy lub szkole.

Pasta marchewkowa to prosty sposób, aby codzienne przekąski były kolorowe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj ten przepis, a uwierz mi, szybko stanie się Twoim ulubionym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Przydatne porady i życiowe hacki